Magyar verseny – Magyar értékek – Magyar hang: MAGYAR NORBICseszneki vár

„Egy vár a XIII. századból, egy csapat a XXI. században. Egy királyi fegyverhordozó építette, hogy megmászd. A földrengés pusztította, tűzvész pusztította, de még áll! Neked maradt állva! Hogy megmászd és kapitánya légy! (..) Itt vagytok velünk gyerekek, mind különbözőek! Ahány versenyző, annyi arc; ahány arc, annyi sors; ahány sors, annyi elszánt tekintet; ahány elszánt tekintet, annyi GYŐZTES! (..)  PannonHajsza 2019! A Te versenyed! SZÁRNYALJ A CÉL FELÉ!”

Ezekkel a mondatokkal indította útnak 2019-es versenyünkön Magyar Norbi speaker a második rajt versenyzőit. Mi magunk sem tudtuk volna szenvedélyesebben megfogalmazni, hogy mit szeretnénk adni a versenyzőknek. Célt, szárnyakat, sikerélményt, bátorságot! Több mint egy év távlatából megkerestük Norbit, hogy együtt idézzük fel a tavalyi verseny élményeit, benyomásait.

A színpadon állva Téged valószínűleg sokkal több impulzus ért, ráláttál a résztvevők minden egyes versenyfázisára, mozdulatára, sokkal jobban beláttad a fesztiválterületet, mint bárki más a Hajszán. Milyennek láttad a színpadról a versenyt?

Magyar Norbi speakerNagyon-nagyon jó volt! Nagyon jó volt jelen lenni és a versenyforgatag részesévé válni. Sodort minket a hangulat, olyan érzés volt, mintha zöld hullámok között úsztunk volna végig a versenyzőkkel és a szervezőkkel együtt az egész nap során.

A versenyt megelőző napon érkeztem Csesznekre. Már az első pillanatban végtelenül megkapó volt számomra a helyszín a Bakonnyal, a Kisbükk major történelmi háttérpanorámájával és hangulatával. Tudtam, hogy ez a különleges környezet extrán megfűszerezi majd a másnapi verseny hangulatát.

Az atmoszférával kapcsolatban ki kell emelnem a szervező csapat vendégszeretetét, valamint azt a kohéziót, amiben ők évről-évre egységben készülődnek a versenyre. Az összetartás rendkívüli módon érezhető volt és számomra is „átjött”. A szervezők hangulata már önmagában pozitív légkört teremtett, viszont szeretném kiemelni, hogy egy verseny hangulatát mindig a versenyzők határozzák meg első sorban. A Hajszán érezhető volt, hogy az emberek már várták a versenyt és ezt az izgatott várakozást hozták magukkal a fesztiválterületre és a rajtzónába is. A speaker ennek a hangulatnak a tükörképe általában. Én mindig ezt próbálom elérni, plusz ezen felül természetesen mindig törekszem rá, hogy én magam is fokozzam a lendületet a színpadról. J Felemelő érzés volt a részese lenni ennek a versenynek, mindenkinek csak ajánlani tudom.

Majdnem 2000 embert indítottatok útnak Kozma Andrissal. Mi volt az összbenyomásod a versenyzőket illetően? Szerinted milyenek a HajszaVersenyzők?

A HajszaVersenyzők számomra egy családot jelentenek. Bármilyen sportágból jöttek a versenyzők, az ország bármely pontjáról, bármilyen csapatmezt viseltek, ettől függetlenül közösséget, mondhatni egy nagy családot alkottak és így indultak a csapatok útnak a rajtvonaltól. Vidámság és önfeledt szórakozás vegyült az izgalommal átitatott szemekben. Ez biztosan a távoknak és a felépített akadályoknak is köszönhető. Szerintem a HajszaVersenyzők egy nagy család vidám tagjai. Az alapján, amit a versenyközpontban tapasztaltam, az ember a saját bőrén érezheti -és láthatja is- az egymás iránti tiszteletet és a pályával szembeni alázatot. A versenyzők, a szurkolók, az önkéntesek és a szervezők részéről egyaránt.

Cseszneki vár

Óriás lendülettel rajtoltattad a versenyzőinket és ugyan így szurkoltad be őket a célvonalon. Mi adja neked az energiát míg a színpadon állsz?

Mi is adja az energiát? Hát Ti, szervezők és a természetesen a versenyzők, akiket elindíthatunk. Mindig el szoktam mondani, hogy amikor utazom egy versenyre, már napokkal korábban arra gondolok, hogy olyan sporttársi közösséggel fogok találkozni, ami fel fog tölteni. Bármilyen fárasztó is egy hétvége, a szervezők és a speeker sosem lehet fáradt. Akármilyen fárasztó lehet egy nap, ezt senki nem érezheti rajtunk a versenyen. Kemény, de a rengeteg visszajelzés, amit a versenyzőktől kapok egy rendezvényen, az utána hetekig visz előre.

Csesznek

A Hajszán tapasztaltak alapján mennyire szívesen csinálnád végig a pályát versenyzőként? Ha szívesen jönnél, akkor mi vonz benne leginkább?

Nagyon-nagyon szívesen megcsinálnám. Attól tud az ember „hiteles” maradni, ha tudjuk, hogy mit élnek át a versenyzők a pályán. Az a legjobb, ha én előtte átélem és megtapasztalom. Jó volna verseny előtt végigmenni az akadályokon.

Szerinted miben tud még fejlődni a verseny?

Ez egy nagyon-nagyon nehéz kérdés. „Első bálózó” voltam tavaly, így nehéz volna hasonlítani az elmúlt évekhez. Mindenben van fejlődési lehetőség. Tudom, hogy a fejlődést Ti szervezők is generáljátok, viszont hiszem, hogy a fejlődés útját igazán a versenyzők és az ő igényeik mutatják meg. Ha meghallgatjátok a versenyzők véleményét, akkor mindig tudni fogjátok, mi az irány.

Egyébként nekem a versenyzők fogadása, kiszolgálása, a rendezvény körüli precizitás.. igazából minden nagyon tetszett. Szóval számomra a jelenlegi irány is tökéletesen megfelelő.

Én is Hajszás vagyok már. Tudom, hogy a Hajsza család része lettem én is. Egy csodás helyen, a Kisbükk majorban, a Bakony lábánál.

PannonHajsza speakerMagyar Norbi_3